Afbeeldingen verkleinen met Windows

1. Download en Installeer Image Resizer

Volg deze download link: https://imageresizer.codeplex.com om Image Resizer te downloaden en installeren. Zodra je Image Resizer geïnstalleerd hebt ga je naar de afbeeldingen die je wenst te verkleinen.

2. Selecteer de Afbeeldingen

Selecteer de afbeeldingen die u wenst te verkleinen. Klik vervolgens met rechtermuisknop op een van de afbeeldingen en kies voor “Resize Pictures”

3. Image Resizer for Windows

Hierna opent Image Resizer for Windows Hierin heeft u een aantal opties. Kies de gewenste “Resize” resolutie en kies de gewenste opties. – Only Shrink pictures (Afbeeldingen worden alleen kleiner in pixels maar niet zo zeer in grote qua MB) – Replace the originals (Vervang de originele afbeeldingen) – Ignore pictures rotations (Negeer de rotatie van de afbeeldiingen) – Handig voor als u een Custom aantal Pixels gebruikt. Indien u alle gewenste opties heeft gekozen kiest u voor Resize

4. Resized Images

Zodra u op Resize geklikt heeft worden de afbeeldingen geresized. Hierna vindt u de nieuwe afbeeldingen in de zelfde map als de originele met een extra toevoeging in de bestandsnaam.