E-Mail instellen Android (Hosted Exchange)

Dit artikel beschrijft hoe u een Android mobiel kunt configureren voor Hosted Exchange.

U dient eerst de DNS instellingen in uw domeinnaam te hebben voltooid, deze dient minimaal 4 uur voor aanvang van de onderstaande configuratie instellingen te zijn voltooid.

Stap 1 Ga naar de instellingen van uw email; – vul uw Exchange mail adres en bijbehorend wachtwoord in en klik op “inloggen“.
Stap 2 De gegevens worden gecontroleerd, hierna verschijnt een scherm waar u een keuze uit de mail account types moeten maken. – Kies voor Microsoft “Exchange ActiveSync“.
Stap 3 De account gegevens worden opgehaald. – Vul in het daarop volgende scherm de Exchange Server in: mobile.cloudorb.com; – Druk op “Volgende“;
Stap 4 Nu worden de inkomende server instellingen gecontroleerd. – U krijgt nu een melding te zien “Beheer externe beveiliging“, klik op “OK“.
Stap 5
Klik in het volgende scherm op “Inschakelen” om de beheerder te activeren.
Hierna is het account volledig geconfigureerd en te gebruiken in combinatie met Hosted Exchange.

Oudere Android versies:

1. Open Instellingen op uw Device

Scroll hierna naar beneden tot u Mail, Contacten, Agenda tegen komt en klik hierop.

2. Scroll vervolgens naar Accounts & Synchroniseren

3. Klik hierna op Nieuwe Account

4. Kies het Type Account

In deze handleiding kiezen we voor Exchange ActiveSync (in ons geval voor HTC Sense) Dit kan voor u anders zijn afhankelijk van het merk toestel.

5. Voer de gegevens van het mail account in

Voer nu de gegevens van uw mail account in. Dit zijn uw gebruikersnaam en wachtwoord.

6. Instellingen Controleren

Selecteer nu de opties die u wenst te synchroniseren En kies voor Push-Mail

7. Account toevoegen compleet

Voer een gewenste naam in en klik op Voltooien Account naam – Hoe het account wordt weergegeven op je toestel Kies eventueel om standaard via dit account te verzenden

8. Open nu de mail applicatie

De mails zouden nu binnen moeten komen.