Externe Toegang tot Databases cPanel

1. Login in uw cPanel Control Panel

De gegevens voor het inloggen heeft u ontvangen van uw webhosting provider. De url voor het inloggen op uw cPanel server is in de meeste gevallen: https://www.uwdomeinnaam.nl:2083

2. Switch cPanel thema voor een gebruiksvriendelijkere lay-out

Klik op Switch Theme om vervolgens voor het thema Paper_Lantern te kiezen. Dit thema is overzichtelijker dan het oude cPanel thema.

3. Klik nu op het onderdeel Remote MySQL

4. Add Access Host

Voeg nu het adres van de Host / Server toe die extern toegang mag krijgen tot de databases en klik op Add Host

5. Host Toegevoegd

6. Overzicht Hosts