Installatie “Calibre” e-book software

Dit document beschrijft het installeren van de Calibre e-book management/reader software voor Windows computers. LET OP: De beschrijving voor het downloaden van de software is gebaseerd op Firefox. In andere browsers werkt het opslaan/openen van downloads mogelijk anders.

Stap 1: Bepalen van de Windows versie

Bepaal eerst of de computer gebruikmaakt van een 32-bit of 64-bit Windows besturingssysteem als volgt: Ga naar het START menu, klik met de rechter muisknop op Computer en kies Eigenschappen. Hierna kijk je in het scherm bij de sectie “Systeem” by het onderdeel “Type systeem:” of het een 32- of 64 bitsbesturingssysteem is.

Stap 2: Downloaden van de software

Voor de 32-bit Windows versie, ga naar de volgende website: http://calibre-ebook.com/download_windows en klik op “Download calibre“. Voor de 64-bit Windows versie, ga naar de volgende website: http://calibre-ebook.com/download_windows64 en klik op “Download calibre 64bit“.

Stap 3a: Starten van de installatie

Wanneer het bestand is gedownload, kun je het als volgt uitvoeren: Druk in Firefox op het ‘download pijltje‘ en klik het zojuist binnengehaalde bestand aan.

Stap 3b: Accepteren van het uitvoeren van het bestand

Accepteer de beveiligingswaarschuwing voor het uitvoeren van het bestand door op “Uitvoeren” te klikken.

Stap 4: Accepteer de voorwaarden

Zet een vinkje bij “I accept the terms in the License Agreement” en klik op Install om de installatie voort te zetten.

Stap 5: Voltooi de installatie

Voltooi de installatie door het vinkje bij “Launch calibre” aan te laten staan en op Finish te klikken.

Stap 6: Configureer de instellingen

Configureer de programma instellingen als volgt: – Taal: Nederlands (NL) – Locatie voor boeken: <niet wijzigen> Druk daarna op Volgende > – Producenten: Generic – Apparaten: Generic e-ink device Druk daarna wee op Volgende > en als laatste op Voltooien.

Stap 7: Toevoegen van een e-book

Om een e-book toe te voegen in het programma klik je op het pijltje naast “Boeken toevoegen” en kies je de optie “Boeken toevoegen uit enkele map“. Daarna blader je via het verkenner-venster wat dan verschijnt naar de locatie van het betreffende .epub bestand en kies je voor Openen. Het boek zal nu in de lijst verschijnen en door erop te dubbelklikken wordt het geopend.