Nieuw Database Account aanmaken cPanel

1. Login in uw cPanel Control Panel

De gegevens voor het inloggen heeft u ontvangen van uw webhosting provider. De url voor het inloggen op uw cPanel server is in de meeste gevallen: https://www.uwdomeinnaam.nl:2083

2. Switch cPanel thema voor een gebruiksvriendelijkere lay-out

Klik op Switch Theme om vervolgens voor het thema Paper_Lantern te kiezen. Dit thema is overzichtelijker dan het oude cPanel thema.

3. Klik nu op het onderdeel MySQL Databases

4. MySQL Databases

Nadat u op MySQL Databases heeft geklikt komt u in het overzicht van MySQL Databases. Hier vindt u onder aan de pagina een overzicht van de al beschikbare MySQL Databases Indien u een nieuwe Database wilt aan maken doet u dit bij Create New Database

5. Database Toevoegen

Vul de gewenste Database naam in en klik op Create Database

6. Nieuwe Database Gebruiker aanmaken

Vul de gewenste Username en Password in en klik op Create User

7. User aan Database Koppelen

Indien u de database wenst te gebruiken met een ander user dan het hoofd account moet u een user koppelen aan de database. Selecteer de gewenste Gebruiker en de gewenste Database en klik op Add

8. Gebruikersrechten toekennen voor de Database

Selecteer hier All Privileges Zodat de gebruiker Alle rechten heeft op de Database Klik hierna op Make Changes

9. User toegevoegd aan de Database

U kunt nu uw database gebruiken met de zojuist ingestelde gegevens

10. Acties bij Databases en gebruikers

U heeft zowel bij de Databases als gebruikers een aantal opties. Zoals; Naam Wijzigen – Verwijderen – Wachtwoord Aanpassen