Plesk Nieuwe Database Aanmaken

1. Inloggen in uw Plesk Beheer Panel

Login met uw gegevens in het Plesk Beheer Panel Dit panel bevindt zich in de meeste gevallen op de volgende url: https://www.uwdomeinnaam.nl:8443

2. Klik op Databases in de Sidebar of in het midden scherm

Na het inloggen vindt u een overzicht van uw pakketen. Klik het gewenste pakket aan. Vervolgens komt u op de pagina waar u instellingen en diensten kunt beheren. Kies hier voor Databases

3. Overzicht Databases

U krijgt nu een overzicht van alle Databases Standaard vindt u hier geen Databases. Om een nieuwe databases aan te maken klikt u op Add New Database

4. Nieuwe Database Aanmaken

Vul de gewenste database naam in Laat het type voor de databaseserver standaard tenzij anders nodig is. Vink het vinkje aan bij Create a new database user indien deze nog niet aangevinkt is. Vul de gewenste Database User Name in deze kunt u gelijk laten aan de naam van de database. Voer een gewenst wachtwoord in of laat de generator een wachtwoord voor u genereren. Let op! Zorg ervoor dat dat u bij Access Control kiest voor Allow Local Connections Only De andere 2 opties staan het toe dat systemen van buitenaf toegang hebben tot uw database. Indien u dit dus niet wenst kiest u voor optie 1 Klik hierna op OK om de Database aan te maken.

5. Database aangemaakt – Overzicht

Vervolgens keert u terug naar het overzicht van de Databases Hier heeft u nog een optie om phpMyAdmin te openen klik hiervoor op Webadmin
Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star