Virussen verwijderen met MBAM Malwarebytes

Niks is vervelender dan een virus op uw computer, daar wilt u natuurlijk snel vanaf!
Voordat u uw computer naar een computerwinkel brengt kunt u ook eerst zelf het een en ander proberen.

Bijvoorbeeld met MBAM Malwarebytes.

Met dit programma kunt u virussen, malware en spyware van uw computer verwijderen.
Niet alleen van de C: schijf zoals de meeste virusscanners maar ook van de andere schijven in uw computer of een externe harde schijf.

Indien u niet alle tijd heeft om een volledige scan te doen kunt u een snelle scan doen.
Echter raden wij u aan om een volledige scan te doen, dit om er zeker van te zijn dat alles goed opgeschoond wordt.

MBAM Malwarebytes kunt u hier gratis downloaden: Download…

Indien u nog meer functies wenst zoals een Realtime scanner dan kunt u ook een lifetime licentie aanschaffen, meer informatie hierover vindt u hier: Meer informatie…

1. Download MBAM en klik op "Run" "Uitvoeren"

1. Selecteer de gewenste taal:

1. Klik op volgende:

1. Accepteer de overeenkomst en klik weer op volgende:

5. Bekijk de nieuwe functies indien gewenst en klik op volgende:
6. Indien de standaard installatie locatie “OK” is laat deze dan zo staan en klik op volgende: 7. MBAM is nu geïnstalleerd, klik nu op “Voltooien”: 8. MBAM zal nu verbinding maken met de server om vervolgens zijn updates binnen te halen: 9. Het bijwerken en installeren is nu in gang gezet: 10. Het installeren en configureren van de laatste nieuwe updates/database is nu voltooit:
11. Het start scherm van MBAM Voor een Snelle scan selecteert u Snelle Scan Voor een Volledige scan selecteert u een volledige scan. Een Flash Scan is voor als er iets in het geheugen blijkt te zitten. 12. Hieronder ziet u het overzicht van de schijven die zich in uw computer bevinden. Normaal zult u hier alleen de C: schijf nemen maar indien gewenst kunnen dit ook andere schijven zijn. Let op! dat u geen DVD/CD Drives selecteert. 13. MBAM gaat nu beginnen met scannen. Wacht geduldig! Annuleer de scan niet! 14. Indien uw computer virus vrij is krijgt u deze melding: Indien er toch virussen zijn aangetroffen volg dan de instructies op uw scherm. 15. Hieronder vindt u nog een uitgebreid log, dit kan interessant zijn voor een Specialist.