Windows 10 App Store Apps openen werkt niet

Als je Local Administrator bent is het mogelijk dat je geen applicaties kunt openen die je gedownload hebt via de Windows App Store of de rekenmachine bijvoorbeeld.

Hiervoor is de volgende Fix van toepassing:

Let op! het onderstaande wordt aangepast in het register. Zorg ervoor dat je weet wat je doet.

Open Regedit (Windowstoets + R)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Name Original Data Updated Data
ConsentPromptBehaviorAdmin 0x00000003 0x00000000
ConsentPromptBehaviorUser 0x00000003 0x00000000
EnableLUA 0x00000001 0x00000001

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\UIPI
Change (Default) from the (value not set) to
0x00000001(1)

Reboot Windows 10 en alles zou weer moeten werken.